10 populaire banen in de techniek:

De 10 populairste banen en vacatures in de elektrotechniek, installatietechniek en werktuigbouwkunde In Nederland van dit moment wordt bepaald door de vacatures, vraag van klanten én de sollicitaties en aanmeldingen van vakmensen in de techniek. Dit zijn kansrijke beroepen met groeikansen en veel werk.

1 - Werkvoorbereider Elektrotechniek (populair)

De vacature staat bij heel veel installatiebedrijven open door heel Nederland en binnen het BlueBeaver netwerk. Een populaire doorgroeifunctie waarbinnen diverse specialisaties zijn zoals calculeren, inkoop, materiaalbeheer, tekenen en planning. Bekijk hier de actuele elektrotechniek vacatures.

2 - Installateur Luchtbehandelingskasten (populair)

Mede door corona en de trend naar gezonder binnenklimaat is de vraag naar gezonde lucht, slimme ventilatie, efficiënte koeling en energiezuinige warmte-terugwin groot. Voor kantoren en utiliteit is daardoor vraag naar LBK of luchtbehandelingskasten sterk toegenomen. Oude systemen worden vervangen door nieuwe installaties. En dat vraagt vakmanschap en kundige installateurs. Bekijk hier klimaattechniek vacatures

3 - Meet- en regeltechnicus

Geen stilstand in productie. Perfecte werking. En efficiency van technische installaties zoals machines, productielijnen en luchtbehandelingskasten. Als meet- en regeltechnicus ben je bezig van ontwerp en realisatie tot en met inbedrijfstelling en correctief onderhoud. Jij meet het. Jij regelt het. 

4 - Beveiligingstechniek Monteur MBV

Het beschermen van mensen, spullen, kennis en data staat hoog op de agenda van organisaties en bedrijven. Er wordt werk gemaakt van beveiligingstechniek. Van toegangscontrole, camerabewaking en inbraakbeveiliging tot meldsystemen. Beveligingstechniek is een afwisselend, innovatief en groeiend vakgebied binnen de technische installatiebranche.

5 - Installateur Klimaatsystemen

Vanwege de energietransitie voor minder CO2 uitstoot en door nieuwe technieken in woningbouw en utiliteit is de vraag naar installateurs voor klimaatsystemen voor het slim en efficient verwarmen en koelen binnen de gebouwde omgeving groot. Tel daarbij op de toenemende regelgeving en je hebt veel werk. Van hybride systemen en warmtepompen tot koeltechniek en samenwerking met gebouwbeheersystemen. Zoek jij en een baan in de klimaattechniek, bekijk dan nu de actuele installateur klimaatsystemen vacatures:

6 - Projectleider Elektrotechniek

Brede kennis, van ontwerp tot realisatie en het samenwerken met leveranciers, tekenaar, uitvoerende technici en meer partijen maakt het werk van een projectleider in de techniek geen dag hetzelfde. Dat vraagt een duizendpoot met liefde voor het vak. Je houdt je kennis actueel. En je snap hoe je kunt schakelen tussen belangen. Alles om op tijd en binnen het budget de gevraagde installatie te realiseren. Goede projectleiders elektrotechniek zijn goud waard. BlueBeaver snapt dat en regelt daarom de beste banen bij de mooiste installateurs voor projectleiders

7 - Service monteur WTB

Werktuigbouwkunde vraagt om samenwerking tussen mechanica en besturingsystemen. Een servicemonteur WTB is goed in sleutelen en vertrouwd in de metaaltechniek. Van preventief onderhoud tot en met het oplossen van acute problemen. Het denken in oplossingen is de basis. Het doel is vlekkeloze operatie en geen stilstand van machines en productielijnen. En boven alles een veilige werking en een veilige werkomgeving. Bekijk hier alle metaaltechniek vacatures. 

8 - Leidinggevend Elektromonteur

Iemand moet de leiding hebben in de uitvoer en realisatie van elektrotechnische installaties. Dat is de leidinggevend monteur. Een brugfunctie tussen de projectleider en de andere elektromonteurs. De juiste volgorde van werken, correct toepassen van tekeningen en schema's, controle van installatiewerk en de andere elektromonteurs ondersteunen. Een voorbeeld functie in de uitvoering. Een vakwerker met verstand van zaken en een leermeester op de werkvloer.

9 - PV monteur

Zonnepanelen zijn het meest zichtbare product binnen de energietechniek. Daken en weilanden liggen er steeds voller mee. In de rol van PV monteur (photo voltaic) wordt de elektrotechnisch aansluit geregeld in het PV systeem. Van juiste bekabeling, de omvormer van DC naar AC, de aansluiting met de meterkast en het overdragen aan gebruiker van het zonne-energie systeem. Van 10 tot 10.000 panelen, de PV monteur is een techniekbaan met toekomst. Bekijk alle energietechniek banen. 

10 - Installatiemonteur

Van voorheen loodgieter naar de monteur installatietechniek van vandaag. Steeds minder gas. Steeds slimmere verwarming, schone binnenlucht, efficiente koeling en vooral bouw- en installatietechnieken die met sprongen innoveren. Binnen de installatietechniek zien we installatiemonteurs ook meer en meer specialiseren naar o.a. WTW kenners, of warmtepomptechniek installateurs. Verder ontwikkelen in de installatietechniek, bekijk hier alle installatietechniek vacatures.

Beter bemiddelen in de techniek

Blue Beaver combineert techniek- en functiekennis met een goed netwerk. Voeg daar vakervaring, ijver en helderheid aan toe. Het resultaat is uitstekend matchen van vakmensen en technisch werk. 

Lees meer

  1. Bemiddelen met kwaliteitsgarantie
  2. Vakmatige screening van werk & personeel 
  3. Eerlijke vergoedingen voor iedereen
Bel me terug.

Zet ons aan 't werk

Bel mij terug

Hi there!

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Inschrijven

BlueBeaver gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en haar diensten te optimaliseren. Lees onze privacy verklaring